понеделник, 26 ноември 2007 г.

Thanks from the future...

В сряда, 21 ноември, Нийл написа:

Честит ви Ден на благодарността! Странно е да го пиша в петък сутрин, след Деня на благодарността, но тук, във Филипините, времето е различно. Намирам се в бъдещето. И вероятно хората си имат летящи коли и персонални реактивни двигатели.

Да видим сега...

Вчерашният ден започна с реч пред 3 500 души. Струва ми се, че им хареса. ("Изобщо не съм се подготвял предварително", започнах. "Така че едва ли нещо може да се обърка." И забръщолевих. Дано е помогнало. По-късно през този ден един ораторите установи, че си е донесъл диск с друга презентация и изобщо не държа речта си, а си отлетя обратно за Англия. Ха! Едно на нула за липсата на подготовка.) След това дадох множество интервюта за пресата. После обядвах и подписах хиляда копия от изданието на сценария на "Беоулф", които ще бъдат раздадени в събота сутринта. Докато подписвах, лагът започна да си казва думата. Последва вечеря. След това започнах да придремвам между изреченията, така че се изстрелях към леглото.

Струва ми се, че Майк си изкарва чудесно. Страшно се радвам, че дойдохме заедно.

С нетърпение очаквам церемонията на 25-ти - http://www.fullybookedonline.com/eventdtl.php?id=60. Тъй като няма да раздавам автографи на място, ще подпиша предварително известно количество копия от сборника EXPEDITIONS, включващ наградените произведения от предишния конкурс.

...

(Няколко души ми писаха, че според тях Kindle в момента не поддържа PDF-файлове. Версията, която аз използвах ги поддържаше, макар и не много добре. Това бе едно от нещата, върху които им обърнах внимание. Повечето от тях са оправени. Вероятно са премахнали функцията, докато не отстранят бъговете.)