петък, 23 ноември 2007 г.

still brainless after all this years

На 16 ноември Нийл написа:

Стив Бисет и Ханк Уогнър са тук до събота да ме интервюират за неофициалната ми биография, която пишат (Стив пише някои от главите на филма и е тук, защото Крис не може. Чудесно е, че пак се виждаме със Стив и е удивително, като си помисля, че се познаваме от 22 години). Щастлив съм да им помогна, макар че съм още по-щастлив, че книгата е неофициална – биографии и такива неща са като наградите за цялостно творчество и ме карат да се чувствам неудобно. След толкова пътуване продължавам да нямам нищо напомнящо ум. Затова интервюто основно се състои от моите „Ъмммм”. Много са търпеливи.


Сега, като се включвам он-лайн, неизменно и автоматично проверявам рейтинга на Beowulf в http://www.rottentomatoes.com/m/beowulf/(76 % положителна оценка към момента на писане)
Любимото ми ревю досега – в смисъл, че чувствам, че ревюира филма, който ние написахме, е Ty Burr's at the Boston Globe


Очаквам да спра с тези проверки през идните няколко дни.


Тъкмо взех Мади и нейните приятели от прожекцията на Beowulf. На Мади й се стори точно толкова страшен, колкото и предишния път, а аз не съм убеден, че 13 годишната аудитория е тази, към която филмът се е прицелил. „Какво мислят?” попитах Мади.
„Мислят, че си странен” каза тя.
„О. Съжалявам.”
„Е, не се притеснявай. Аз им обясних, че сте го написали с Роджър Ейвъри и частите, които не им харесаха, са негови.”


Вярвам, че когато порасне достатъчно, госпожица Гала Ейвъри ще предприеме същата тактика.


Два нови арт-блога http://wolffbrain.blogspot.com/ на Мия Улф и http://jillthompson.blogspot.com/на Джил Томпсън (давайте надолу докато не стигнете до страницата с Magic Trixie)


Радио адаптацията на Anansy Boys на BBC World Service тръгва в събота от 20.00 централно време (http://www.bbc.co.uk/worldservice/schedules/internet/wsradio_sat.shtml) и после за една седмица би трябвало да е на http://www.bbc.co.uk/worldservice/programmes/world_drama.shtml