вторник, 1 януари 2008 г.

Still alive (not the song)

На 12 декември 2007 г. Нийл Геймън написа:

Намирам се на края на света почти без интернет връзка. Вали дъжд и косата ми се е накъдрила особено. Боли ме гърлото, както когато съм пътувал прекалено много. Спал съм по-голямата част от последните 48 часа, както правя когато ме боли гърлото е и време да си отспя. Току-що пристигнах в цивилизацията да си купя лимони, мед и джинджифил. Незнайно защо, изглеждаше ми напълно логична покупка, но сега ми се струва все по-далечна - купих и целина. Сега съм в едно интернет кафе.

Пиша "Книга за гробищата".

Новият албум на Jason Webley The Cost of Living, е главният ми звуков фон, докато работя, а песента от него Almost Time to Go понякога я пускам да се върти. (Ето първата минута от неговия сайт.) Заедно с прекрасната и чудновата Аманда Палмър-Джейсън Уебли Elephant Elephant на Evelyn Evelyn. (http://www.jasonwebley.com/music_elephant.html но уви, е изчерпана.) Има разпродажба --http://www.jasonwebley.com/index.html -- до края на декември.

Слушам също и новия албум на Thea Gilmore, но като гледам, още не е излязъл, значи няма смисъл да го линквам. Тя обаче е стартирала канал в Youtube (http://www.youtube.com/user/TheaGilmore), в който засега има едно нейно видео, в което свири песен на дивана си. ( Също и хубава снимка, направена от съпруга-продуцент-страхотен автор на песни в свой собствен стил Найджъл Стониър на мен с Теа преди премиерата на "Беоулф" на блога й в myspeace.)

Ето резюме на събитията в момента, свързани със стачката на писателите.

Чарлс Вес току-що завърши корицата на "Боровинковото момиче" (BLUEBERRY GIRL)




и последно...

Писах преди да съобщя, колко е забавно да се пишат рецензии за химикалки БИК на сайта на "Амазон" (http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000JTOYLS/ref=cm_rdp_product). Още по-забавно е да се пишат рецензии за мляко Туксан, около 25 пъти. (http://www.amazon.com/gp/product/B00032G1S0/ref=cm_cr_pr_product_top).
Най-интересно е обаче, че от тази страница научих, че Амазон ще бъде първата ми спирка, ако някога ми потрабва уранова руда, танк JL421 Badonkadonk Land Cruiser, или просто пресен цял заек.



Към това не мога да добавя нищо.