вторник, 1 януари 2008 г.

[message redacted]

На 7 декември 2007 г. Нийл написа:

Късна нощ е, затова само набързо да кажа, че ходих до Минеаполис да гледам Джонатан Култон, заедно с Джен, гледачката на куче, Шарън гледачката на пчели (макар че Шарън всъщност незнайно защо беше на масата на Култон и Мерк). Представлението беше хубаво -- Paul and Storm, подгряващата група (отвреме-навреме бек-вокали и шегички) беше страхотна, а Джонатан беше изумително добър. Накрая получиха овации - и не само защото публиката в Минесота e учтива и не иска да си тръгва по средата на представлението.

Ако сте в Медисън, Чикаго или Сейнт Луис в следващите няколко дни, идете да го видите (ъм, да ги видите) -- http://www.jonathancoulton.com/shows.

...

Все забравям да постна за Freerice, който съчетава Improve your Wordpower и Hunger Site, а трябва, защото е по-забавно от Пасианс, когато се обаждаш по телефона и същевременно си пред компютъра. Стотици хора ми писаха за него, но първа беше Рейчъл Ландау през октомври:

Здравейте, г-н Геймън! Може би този сайт прекалено много ще ви пречи, докато пишете, но бихте ли постнали този линк ?www.freerice.com
Обогатявате си речника и същевременно спасявате света, в един сайт.

...

Здрасти, Нийл, чета блога ти отдавна. Вниаги ми е приятно да видя колко обикновени и абсурдни може да бъде чуждият живот. Харесват ми снимките на охра, животни и места, които са важни за теб, но съм забелязал, че никога не постваш снимки на сина си. Не обича да го снимат ли, или го пропускаш по друга причина?

Според мен той не обича да е в светлината на прожекторите, колкото сестрите си. Но се е появявал отвреме-навреме, например намерих няколко негови снимки тук http://www.neilgaiman.com/journal/labels/Mike.html.

...

Явно няма да постна 3d трейлъра на "Коралайн" тук (най-вече, защото е предназначен да се гледа в 3D). Но добрите люде от "Лайка" и "Фокус" мислят заедно по въпроса, и Обсъждат Коледен Подарък от "Коралайн"...

...

Прочетох, че американските филми не са добре дошли в Китай. Свих рамене, но после прочетох:

Четири филма, се очакваше да бъдат пуснати за прожекции през януари или февруари, са отхвърлени: "Омагьосана" на Дисни, "История с пчели" на Дриймуъркс, "Звезден прах" на Парамаунт и "Беоулф" на Уорнър.

Почвам да го приемам лично...

...

И да завърша с робот от Култън...