сряда, 2 януари 2008 г.

Mailbaggery

На 16 декември 2007 г. Нийл написа:

Болното гърло се превърна в нещо гръдно и зло. После топлата вода в къщата пресъхна и спря. Въпреки това, настроението ми се подобрява. И почвам да изпълнявам разни задачи. И успях някакси да накарам топлата вода да потече отново. Вятърът свисти из къщата ...

В "Ню Йорк Таймс" ето тази статия за фантастиката, която американските политици трябва да си признаят, че четат ме накара да се усмихна, макар че според мен някои от описанията бяха бяха прекалени.

Драги г-н Геймън, търся книга да чета на племенника си...
Част 1
След безброй часове търсене на шантави комбинации от името ви, "детски" "Книги" и "любими" с много други думи, попаднах на една книга и продължението й, озаглавени "Гримбъл" и "Гримбъл по Коледа" от Клемент Фройд (внук на Зигмунд... както съм сигурен, че знаете). Когато открих тези заглавия, се отправих към известния сайт за интернет търговия Amazon.com, където открих, че и двете са изчерпани, а втора ръка се намираха на най-ниска цена около $45. След това се запътих към eBay и открих екземпляр на "Гримбъл" за...та-да-да-дам... $130! В светлината на тези нечовешки цени (скръндза съм, нали разбирате), се надявах Вие да използвате силата си на "известен писател" евентуално да убедите някое издателство да препечата "Гримбъл", или просто да ме насочите към сайт, който я продава на разумна цена, съобразена с възможностите на средната класа.
И да... без малко да забравя... бихте ли ми препоръчали други книги, които да чета на петгодишния си племенник (вече му прочетох "Коралайн" и той, също като мен, я хареса много)?
С много признателност, твой вечен фен, Бен (фамилията е изтрита от Националната агенция по сигурността... шегувам се]

Всъщност, отчасти с моята подкрепа, "Гримбъл" е препечатана в детската антология на McSweeney's с удивително дъго заглавие. Предлагам да купите книгата директно от Максуийнис, които я продават много евтино на сайта си -- наскоро я предлагаха и безплатно (освен пощенските разходи), макар че закъснях да я обявя тук. И цялата печалба отива за Добри Каузи.

(Предлагат хубави неща, които стават за подаръци тук http://store.mcsweeneys.net/index.cfm).

Освен това, не е лесно да се препоръчат книги за петгодишни, както и за 38-годишни. Хората са различни. (Знам, че на 5 години Мади харесваше например Роалд Дал, както и всички книжки с картинки на Daniel Pinkwater и детски книжки.)

Трябва да съставя списъци с книги и автори и линкове към книги, които препоръчват други книги.

Впрочем, току-що забелязах, че на сайта на Пинкуотър има Подкасти , които включват четене от "Fish Whistle", книгата, която запази психичното здраве на нас с Тери Пратчет по време на обиколката ни за "Добри поличби" през 1990 година.

Здрасти! Имам въпрос за лимитираното издание с автограф на "Коралайн". Според amazon.com, датата за издаване е 30 ноември. Направих предварителна поръчка преди повече от два месеца, затова предположих, че няма да имам проблем с пратката. Но току-що получих съобщение от Амазон, че поръчката ми се забавя най-малко до януари. Това означава или, че книгата е изчерпана в Амазон, или че книгата е забавена. Надявам, се че е второто, за да имам шанс да получа екземпляр. Имаш ли информация за това? Благодаря! Брандън

Книгата се забави и то предимно по моя вина - в един момент кутията с листа за подписване ме следваше по света (буквално) и ги подписах чак когато се върнах у дома след обиколкатат за "Беоулф".

Впоследствие видях тук http://www.subterraneanpress.com/index.php/2007/12/16/neil-gaiman-update-coraline-shipping-soon/ че книгите излизат до няколко дни.

(Разбрах, че първата партида от "Синовете на Ананси" на "Хил Хаус Прес" е пристигнала в Ню Йорк от Полша. Повече информация по-късно.)

...

Говорих с Джейсън Уебли и му казах, че бих искал да сложа една негова песен тук и той се съгласи. Затова сега можете да я свалите или прослушате пълната версия на Almost Time To Go от новия му албум The Cost of Living тук http://www.jasonwebley.com/audio/AlmostTime.mp3.

Guess you never really stuck around
All that long anywhere.
I guess I should have known that you'd skip town.
You always did catch me unawares.
Looking now at your debris,
These trails of paper strewn across the floor,
Towards an open door.
Look at all you've gathered, all you own,
Hold it in your hand, does it weigh more than a single feather?
If the things you feel outsmart the things you know,
It's almost time, it's almost time to go.

Щастлив0-нещастна по хубав начин. (Особено ако пишете книга, чието действие се развива на гробищата.) Чуйте я, свалете я...