сряда, 20 февруари 2008 г.

winter butterflies

На 20 декември 2007 г. Нийл написа:



Не знам откъде се взимат тези пеперуди. Къщата е голяма и празна. Зима е. Вътре няма никакви цветя и растения. Дърветата вън са голи. Всички врати и прозорци са затворени. Но всеки ден в къщата се появява нова пеперуда – кацнала на прозореца като цвете, или пък пърхаща насам-натам из кухнята.

Вече съм по-добре. Оздравявам в идеалния момент, за да мога да си тръгна към къщи с много по-малко свършена работа, отколкото се надявах да свърша. Но пък спах много, погълнах няколко буркана мед, два корена джинджифил и около дузина лимони. И кашлих ужасно много. („Вие кашляхте, нали?”, ме попита икономката-фантом онзи ден. Виждах я за пръв път от седмица. „Отначало си помислих, че лае куче.”)

...

Нямам какво да добавя към това, което Уорън Елис казва за удивително обезпокоителното видео към песента "Бог мрази света", дело на Уестборо Баптист Чърч. Ето връзка към поста на Уорън: http://www.warrenellis.com/?p=5361.

(Всъщност съм донякъде очарован от идеята за Господ, който е така погълнат от отвращение от човечеството поради, наред с всичко друго, факта, че хомосексуализмът не е повсеместно обявен за углавно престъпление, че намразва света (с изключение на около 60 души и едно очарователно, зловещо малко момиченце). Както и от идеята, за църква, която проповядва, че всяко бедствие - природно, или предизвикано от човека - което се случва, е неоспоримо, магическо и буквално потвърждение на теорията им, че Господ мрази света.)

...

Виждам, че „Беоулф” ще излиза на DVD през февруари.

Използвайки ултрамодерна технология за да вдъхне нов живот на класическата история за митичния английски воин, „Беоулф” на Робърт Земекис завладя публиката по цял свят и привлече приходи от близо 200 милиона долара (до сега). От Парамаунт съобщиха, че двете DVD версии на филма (HD DVD и стандартна) ще излязат на 26 февруари.

Изключително интересна статия относно това, къде се намираме в момента спрямо „прага на ужасяването”, която разглежда предимно "Беоулф" и "Карибски пирати: На края на света" – на http://www.vfxworld.com/?atype=articles&id=3494.

...

Няколко души вече ми пишат с въпроса защо аудио версиите на "Никъде, никога, никой", "М като магия" и "Чупливи неща" ги има в американския магазин на iTunes, а на "Звезден прах" - не. Нямам представа.

Също така нямам представа защо от Digital Media Café на издателство "Харпър Колинс" можете да си свалите половинчасовия откъс, в който говоря за "Звезден прах", от края на аудиокнигата, но не можете да си купите самата аудиокнига. Пълна мистерия.

(Пак от там можете да си свалите и 15 минутно интервю на госпожица Мади с мен, в MP3 формат.)

Вече бях започнал да се чувствам пълен невежа по отношение на собствените си неща, когато пристигна това...

Не бях засичал реклами за излизането на „Звезден прах” на DVD и когато го видях беше вече факт. За щастие, така и така бях тръгнал да пазарувам и си го взех веднага. Може би ще е интересно да се знае, че в „Бордърс” предлагат промоционална версия (или поне те така я наричат.) За три долара повече получавате и брошурка от десет страници с илюстрациите на Чарлз Вес, което е страшно добра новина за хора като мен, които не притежават графичния роман. Реших, че народът ще се радва да го научи. :)

и писах на Чарлз Вес да питам знае ли нещо по въпроса.

Ето какво отговори Чарлз:

Вярно е, да. Имам тук няколко копия от притурката – DC тъкмо ми ги изпратиха. Бонус брошурка с осем страници с репродукции на „скиците” от допълнителния материал от новото издание на книгата ни плюс една пълноцветна рисунка, която служи за корица (на притурката). Мисля, че това си е инициатива само на „Бордърс”. А пълноцветната рисунка ще бъде включена и в луксозния комплект рисунки към „Звезден прах”, който ще се разпространява само от "Грийн Ман Пъблишинг". Всичките шест картини в комплекта ще бъдат нови, а не препечатки на старите илюстрации.

Ето ти сканирана картинка на корицата, да й хвърлиш един поглед...

А аз я качвам тук, за да можете и вие да й хвърлите и вие един поглед.