вторник, 11 март 2008 г.

Snowmen Later

На 26 декември 2007 г. Нийл написа:

Навън е зимна приказка. Вижте:
Получих прекрасни подаръци от семейството си. Любимият ми е саморъчно направен от Мади албум със семейни снимки и кратки текстове и коментари към тях
, в типичния за нея стил. („Е, татко, въпреки, че на тази снимка изглеждаш двуглав, държа да отбележа, че поне си един добре изглеждащ двуглав човек. Ха J. Дипломирането на Майк стана повод за чудесна семейна екскурзия!!”) Просто се разтопих.

Опасявам се, че съм успял да забравя кой ми изпрати линка към процеса на превръщане на буркан в кошер на http://www.hemmy.net/2007/09/16/bees-makes-hive-in-a-jar/, обаче планирам да си купя буркан или някакво подобно странно стъклено нещо и да проверя какво ще направят пчелите
с него.

Здрасти Нийл
,

Весела Коледа! Чудех се дали, в духа на сезона и в чест на рояците си жълто-черни жужащи приятели, би публикувал връзка към инициативата на Awful Thing да залеем третия свят с пчели чрез heifer.org. http://www.somethingawful.com/d/news/bee-charity-drive.php Само срещу $30 тази Коледа можеш да изпратиш 12 500 пчели да тероризират нищо неподозиращи граждани на места като Уганда и Ел Салвадор, където смелчаците биха могли да опитат да сключат договор с пчелите за сладкия им нектар. Днес до обяд вече бяхме дарили на нуждаещите се един милион пчели и си помислих, че ти би могъл да помогнеш да ги направим десет милиона. Благодаря!

Лора


Ще направя каквото ми е по силите. В крайна сметка, не би могла да съществува земя, изобилстваща от мляко и мед, без пчели. И без, ъъъ... млекодайни бозайници.

(По случайност току-що получих прекрасен коледен падарък от един приятел - дарение на пчели чрез Heifer.org от мое име.)

...


На http://www.rottentomatoes.com/m/hellboy_2_the_golden_army/trailers.php вече има трейлър на Hellboy: The Golden Army.

Ура!
(Това вероятно означава, че мога да публикувам тук няколко снимки от времето, което прекарах на снимачната площадка и които досега прилежно кътах в тайна.)


...

Открих този сайт преди малко – простете, ако новината е стара – и се зачудих дали идеята се е появила със създаването на Коринтянина, или когато сте го създавал, сте използвал вече съществуващ „кошмарен образ”?


Добър въпрос. Мисля, че Коринтянинът съвсем определено е първият комикс-герой, който има усти вместо очи. Въпреки, че Стив Бисет (струва ми се) беше нарисувал на корицата на „Блатното нещо” въпросното блатно нещо с усти, вместо очи, няколко години преди да се появи „Сандман”. Сигурен съм, че ако се разтърсите, ще откриете, че подобен образ се е появявал и на други места през годините. Ще се радвам да ми кажете какво сте открили, ако решите да търсите. Усти-вместо-очи със сигурност е станал доста популярен от появата на Конринтянина насам, но това може би е по-скоро свързано с техническия напредък на фото манипулациите, отколкото с факта, че образът се е заселил трайно в общественото съзнание.

Честно казано, страшно се радвам като виждам, колко смущаващо действа.


(Което ми напомня, че на http://srbissette.blogspot.com/2007/12/save-me-from-myself-i-am-going.htm има глава от справочника на Голсън/Вагнер/Бисет, посветена на колекцията „Среднощни дни” на Нийл Геймън.)


Какво мислиш за факта, че в библиотеката на американския Конгрес всички шотландски автори са картотекирани в графа „английска литература”? Разбирам, че подобни библиотеки се опитват да пестят място, но не би ли трябвало все пак една толкова голяма и авторитетна библиотека да си направи труда да бъде малко по-точна в класификациите си? Ето връзка към статията на Би Би Си: http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/7157708.stm

Поздрави,

Кристина


От една страна е глупаво: Шотландия си е отделна страна със собствени традиции, собствена литература и както английска, така и галска литературна традиция. От друга страна пък, това означава по-малко работа за библиотеката на Конгреса. Но пък така погледнато, биха имали още по-малко работа, ако просто картотекират всичко в графа „Книги”.


Относно: пеперуди през зимата Всъщност това не е въпрос. Снимката на пеперуда от поста от 20 декември миналата година всъщност не е на пеперуда, а на молец. Когато са в покой, молците разтварят крилете си, докато пеперудите ги държат вертикално.


Съжалявам, че ще те разочаровам, но наистина беше пеперуда... По въпроса каква точно - Хедър първа успя да я идентифицира. Ето какво казва тя:

Драги Нийл,

Заинтригувана от пеперудите, реших да направя малко проучване. Пеперудата на снимката ми прилича на малка копривна пеперуда, която е широко разпространена във Великобритания. Изглежда обича да спи зимния си сън в къщите и, ако стените са достатъчно топли, понякога излиза от скривалището си. Много информация и разкошни снимки на какавидите й има ето тук: http://www.ukbutterflies.co.uk/species.php?vernacular_name=Small%20Tortoiseshell

Успешно писане!

-Хедър

...Здрасти, Нийл!!

Аз съм главният аниматор на „Коралайн”. Срещнахме се за кратко когато дойде в студиото преди известно време.

Както и да е. Клипчето, което качи в блога си, предизвика голямо (позитивно) оживление на уеб сайта ми. Ето, виж какво казват тук: http://www.stopmotionanimation.com/dc/dcboard.php?az=show_topic&forum=25&topic_id=4688&mesg_id=4688&listing_type=read_new

В момента за филма работят 25 аниматора, а работата им е разпределена на 37 етапа. Когато и ако ти остане време, може да наминеш да надникнеш в кухнята. Определено има какво да се види на този етап от продукцията. Весели празници и благодаря, че качи клипа на уебсайта си.

- Антъни


Прекрасно е, че хората започват да говорят за това. Измина повече от година, откакто бях в студиото на Лайка и станах свидетел на началния етап от работата по „Коралайн” и съм наистина впечатлен от всичко, което видях от тогава насам.

...

А когато се прибрах вкъщи, ме чакаха собствените ми две копия на лимитираното издание на „Синовете на Ананси” на Хил Хауз - само с около година закъснение. Разкошно е, наистина. Може би дори си е струвало чакането...